Inschrijf informatie

Tocht

Het merendeel van de schepen doet mee aan de 24 uurs tocht. Bij de tocht ligt de nadruk op de prestatie van 24 uur aaneengesloten varen en navigeren. Middels een formule die gebaseerd is op de waterlijnlengte wordt van elke deelnemer een prestatie berekend. De 15 boten met de beste prestatie ontvangen een mooi aandenken. Voor veel zeilers is de 24 uurs tocht een opstap naar langere tochten. Een geweldige ervaring en voor velen een bucket list ding.

Wedstrijd

De inschrijving voor de wedstrijd staat open voor de schippers van kajuitzeiljachten tot 20 meter l.o.a. van: ORC, ORC DH, Ronde- en Platbodemjachten, verenigingen aangesloten bij de Federatie PolyClassics, VKSJ klassieke jachten en Zeegaande Multihulls. De uitslagberekening vindt plaats op basis van de op de meetbrief vermelde Rating. Bij de klassieke jachten volgt berekening op basis van de door de VKSJ ontwikkelde meetmethode, bij de PolyClassics op basis van de SW-factor.

Deelnemers

Deze deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de wedstrijd en voor de tocht is € 110. Leden van de Vereniging van Kustzeilers krijgen een korting van 25%. (dus € 82,50)

Sluiting van de inschrijving: vrijdag 5 augustus 2022 23.59 uur.
Sluiting na-inschrijving: vrijdag 19 augustus 2022 23.59 uur.

Boten waarvan de inschrijving wordt ontvangen na de sluitingsdatum (na 5 augustus 2022 23.59 uur tot uiterlijk vrijdag 19 augustus 2022 23.59 uur), worden belast met € 35,00 extra administratiekosten.

Vanwege extra portokosten worden inschrijvingen van deelnemers met niet Nederlands postadres extra belast met € 10,00.

Het inschrijfgeld dient te worden voldaan door middel van een IDEAL betaling bij inschrijving. Buitenlandse inschrijvingen dienen direct bij inschrijving zelf voor betaling zorg te dragen. geef bij betaling de bootnaam op bij omschrijving. Bankgegevens:  NL19 INGB 0002618098 en BIC: INGBNL2A.

Veiligheid

Ten aanzien van de veiligheid worden er eisen gesteld. Zo is b.v.  een driekleuren toplicht verplicht en een vast ingebouwde marifoon dwingend voorgeschreven. Voor het bevaren van de Wadden- en Noordzee is het noodzakelijk dat je een reddingsvlot aan boord hebt. Zie Tips & Tricks en de Aankondiging. Er wordt daadwerkelijk gecontroleerd d.m.v. steekproeven, zowel voor de start , tijdens-(bijv. bij sluispassage’s)  en na de wedstrijd!

Voorbereiden

De 24 uurs zeilrace is een zeilevenement waar je je goed op voor moet bereiden. Lees hier de tips and tricks.

Crewshirts

Ook dit jaar zijn er weer 24h Crew shirts te bestellen uiteraard met bootnaam. Zodra de shirts beschikbaar zijn laten we je dat via de nieuwsbrief weten.