Volg de 24 uurs zeilrace

Volg de de 24 uurs Zeilrace

Tijdens de 24 uurs vind je hier de tussenstand en foto’s.

Track and trace volgsysteem tijdens de 24 uurs Zeilrace

Om de 24 Uurs aan boord en voor de thuisblijvers te volgen en dus aantrekkelijker te maken, maar ook om snel de uitslag te kunnen genereren, werken we sinds een aantal jaren met een simpel track en trace systeem voor alle deelnemers. Iedereen krijgt medio augustus via de mail een uitnodiging om zich te registreren om het track en trace volgsysteem te gaan gebruiken en te testen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers vanuit de organisatie een bevestiging met een korte handleiding. Laat ook het thuisfront meegenieten van uw prestaties. Via de website van de 24 Uurs kunnen zij de tussenstanden zien en de gevaren routes.

Het track en trace volgsysteem werkt heel simpel. Via een mobieltje, tablet of pc met internetverbinding vult u na het ronden van een boei op de speciale webpagina de naam van het gepasseerde merkteken in en krijgt u direct te zien hoeveel mijlen u tot dan heeft gevaren. Een overzichtskaartje geeft de gevaren route weer. Daarnaast is er een overzicht van alle deelnemers in jouw klasse. Je kan dus tijdens de race zien hoe goed je het doet ten opzichte van de anderen. En het thuisfront kan via de 24 Uurs website alle voor het track en trace volgsysteem aangemelde boten volgen. En direct na de finish en invoeren van de laatste rak-gegevens is de voorlopige uitslag beschikbaar.

Deel je eigen ervaringen!

Als je foto’s met ons en andere deelnemers wil delen mail ze dan naar media@24uurszeilrace.nl.

Wil je video’s met ons delen, plaats deze dan op YouTube, Vimeo o.i.d. en zend ons de link. De foto’s en video’s zullen dan onder “Volg de 24 uurs” getoond worden.

Door het inzenden geef je toestemming dat de beelden vrij van rechten gebruikt mogen worden voor de publiciteit van het 24 Uurs evenement.

Volg de race via Facebook

Hoe voelen de deelnemers zich om 5.00 uur ’s ochtends? Hebben ze het koud, staat er wind of hoe verloopt de wedstrijd? Allemaal vragen die de thuisblijvers bezighouden. Hoewel de race zich uit het zicht op het water afspeelt en de deelnemers bij binnenkomst in Medemblik pas ‘zichtbaar’ worden, probeert de organisatie het thuisfront zo goed mogelijk te informeren. Diverse reporters plaatsen hun verslag op onze Facebookpagina.

Spectaculaire finish in Medemblik

Terwijl de zeilers met hun laatste uren bezig zijn, mag de achterban de laatste mijlen van de race echt niet missen. Vanaf circa 16.00 uur vult de horizon zich met honderden zeilen. Vanaf 17.30 uur gaan de finishlijnen open en varen de boten naar de Medemblikse haven. Voor alle uitgelaten zeilers die vermoeid, maar voldaan de haven binnenlopen, klinkt een oprecht applaus vanaf de kades. En ook dit jaar is onze omroeper weer aanwezig bij het havenhoofd, die alle finishers persoonlijk zal verwelkomen! Dweilorkesten zorgen voor extra gezelligheid op de wal. En voor cafe Brakeboer wordt het feest met een DJ en live muziek. Kortom, de finish voor de kust van Medemblik is een feest om mee te maken. Als thuisfront mag u de binnenkomst niet missen. Maak er een gezellig dagje uit van en ontdek en passant ook nog de oude Zuiderzeestad Medemblik.